Yurt Dışında Sinema Okumak İçin Gerekenler

design-house-yurt-disinda-sinema-okumak-icin-gerekenler

Günümüzde yurt dışında sinema okumak oldukça önemli bir hal aldı. Sinemaya ve televizyona meraklı kişiler için yurt dışında eğitim almak büyük bir fırsat. Özellikle ülkemiz ile kıyaslandığı zaman yurt dışında bu tarz eğitimler almak çok fazla fırsat ve zenginlikler sunuyor. Amerika, İngiltere ve Kanada gibi ülkeler de bu anlamda zirveyi çekiyor. Bu tarz ülkelerde sinema eğitimler ise derece gelişmiş ve ileri düzeyde. Yurt dışında olan bu sinema okulları öğrencilere oyunculuk, animasyon ya da yönetmenlik gibi alanlara da yönelme imkanı veriyor.

Bir diğer yandan yurt dışındaki sinema eğitimleri sadece teoriye dayalı eğitim vermiyor. Yurtdışı sinema okulları aynı zamanda pratiğe dayalı da çok geniş kapsamlı eğitimler sunuyor. Bu sayede de öğrenciler öğrendiklerini çok iyi bir şekilde pratiğe döküyor ve öğreniyor. Okullardaki bölüm sayısı da oldukça fazla. Üniversiteler bu anlamda öğrencilere çok geniş seçenek sunuyor. Bu durum da öğrencilerin bakış açısının gelişmesine ve yeni şeyler öğrenme fırsatını getiriyor.

Yurt dışındaki sinema okulları bu tarz pek çok avantajı öğrencilere sunuyor. Avantajların yanı sıra dezavantajları olsa da avantajlar çok ağır basıyor. Yurt dışında radyo televizyon sinema okumak için üniversitelerin bazı kabul şartları mevcut. Öğrencilerin bu kriterleri yerine getirmesi ve bu sayede rakiplerinden sıyrılması gerekiyor. Okullara başvuran öğrenci sayısı fazla olduğu için öğrencilerin rakiplerinden farklı çalışmalara imza atması bu anlamda oldukça önemli.

Yurt Dışında Sinema Okumak İçin Kabul Şartları

Dünyanın en iyi okullarında sinema eğitimi almak pek çok öğrencinin isteği. Fakat okulların kabulleri tahmin edildiği kadar kolay olmuyor. Özellikle lisans, yüksek lisans ya da doktora gibi alanlarda eğitim almak isteyen öğrenciler için bu süreç çok daha zorlu olabiliyor. Öğrencilerin ilk dikkat etmesi gereken şartlardan bir tanesi portfolyolardır. Portfolyo bu okulların başvurularında en çok dikkat ettiği konulardan bir tanesidir. Sinema alanında hazırlanacak protfolyolar arasında senaryo ya da çekilen bir kısa film olmalıdır.

Ya da bir fotoğraf karesi de okullara bu anlamda yollanabilir. Yurt dışında sinema okumak için portfolyolar öğrencileri tam olarak yansıtmalıdır. Ayrıca her ülkenin ve okulun portfolyo değerlendirmesi farklı olur. Öğrencilerin portfolyo hazırlarken bunu göz önünde bulundurmalıdır. Yurt dışında oyunculuk alanında eğitim almak isteyen kişilerden ise bir performans denemesi çekmesi istenir. Öğrenciler çektikleri denemeleri el ile ya da CD ile uzaktan okullara ulaştırabilmektedir.

Bunların yanı sıra yabancı dil de bu okullar için son derece önemlidir. Öğrenciler eğitim alacakları dillerde en az B1 seviyesinde olmalıdır. Bu seviye de okula, bölüme ve ülkeye göre değişir. Örneğin Fransa’da sinema eğitimi almak için öğrencilerin Fransızca bilmesi gerekir. Her üniversitede İngilizce eğitim mevcut değildir. Portfolyo ve yabancı dil konusunu çözen öğrenciler üniversite kabullerinde bir sıkıntı yaşamaz. Üniversiteler bu başvurulardan sonra ise tamamen öğrencilerin yeteneklerine ve becerilerine göre öğrencileri kabul eder.

Doç. Dr. Gamze Sart Youtube kanalından ve web sitesinden dünyanın en iyi sinema okulları hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Mentorloops internet sitesinden de yurt dışında sinema okumak için uzman mentorlardan destek alabilirsiniz. Design House internet sitesinden de yurt dışı sinema okulları için bilgilendirici yazılar bulabilirsiniz.

Related Posts