Yurt Dışında Görsel Sanatlar Eğitimi Hedefleyenlere Tavsiyeler

design-house-yurt-disinda-gorsel-sanatlar-egitimi-hedefleyenlere-tavsiyeler

Yurt dışında sanat öğrencisi olmak, ünlü sanat eserlerini yakından takip etmek ve kaliteli eğitimcilerden eğitim almak gibi girişimleri gerektirmektedir. Sanat öğretmenleri sayesinde yüz yüze eğitim gerçekleştirilerek eğitimin ve kişisel gelişimin ilerletilmesi de bu süreçte mümkündür. Görsel sanatlar eğitimi vesilesiyle tüm bu gelişimlerin ilerletilmesi için deneyimlerden faydalanmak için gayret gösterilmelidir. Bu durumlar göz önünde bulundurularak öğrencilerin geleceklerini şekillendirecek seçimlerde bulunmaları gerekmektedir. Çünkü tercih edilen okul ile birlikte öğrenciler birçok ustanın eserlerine hem yakın olmakta hem de uzak olmaktadır.

Yurt dışında bu öğrenimi almak hem sınıf ortamında hem de sınıf dışında pek çok fırsata önayak olmaktadır. Öğrenciler yabancı bir ortamda hem teknik hem de pratik eğitimler eşliğinde öğrenimlerini devam ettirme imkanına sahip olmaktadır. Güzel sanatlar öğrencisi olarak farklı ülkelerden gelen insanlarla etkileşim içerisinde olmak bu eğitimin en güzel taraflarından biridir. Ayrıca sanatın insanlar üzerindeki etkileri inceleme imkanı da bu bölüm sayesinde öğrencilere sunulmaktadır. Kısacası, yurt dışında sanat, tiyatro ye da müzik eğitimi almak kişisel gelişimin üst seviyelere ulaşmasına önemli katkılar sunmaktadır.

Görsel Sanatlar Eğitimi Almak İçin Neler Yapılmalıdır?

Sanat eğitimini yurt dışında almak isteyen öğrenciler öncelikle lise yıllarında kendilerini geliştirmeye başlamalıdır. Bu yıllarda öğrenciler kendilerini geliştirmeye ve üretmeye yönlendirmelidir. Güzel sanatlara yönelik yurtdışında yetenek sınavları bulunmadığından Türkiye’de de herhangi bir sınava girmek gerekmektedir. Bununla beraber lisede yapılan not ortalaması, alınan ders içerikleri, yabancı dil yeterlilik seviyesi ve oluşturulan portfolyo önemli hale gelmektedir.

Bu aşamada portfolyo ne demek sorusu akıllara gelmektedir. Portfolyo; öğrencilerin eğitim hayatları boyunca ilgilendikleri alanlara yönelik kendi ürettikleri fikirleri yansıtan tüm çalışmaları ifade etmektedir. Yurt dışında eğitim almak isteyen her bir öğrencilerin tercih ettikleri bölümlere bakılmaksızın portfolyo istenmektedir. Görsel sanatlar eğitiminde de yurt dışında portfolyo istenmektedir. Bunun nedeni, yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencilerin yaratıcılıklarını, yeteneklerini, ilgi alanlarını ve dünyaya bakış açılarını ölçmeye yaramasıdır.

Sağlam bir çalışma oluşturmak kişiyi diğer adaylardan ayıracaktır. Kendi becerilerinizi ve yeteneklerinizi başvuru aşamasında tercih ettiğiniz okula sunarak süreç içerisinde kendinizi en önemli şekilde temsil etme imkanına sahip olmaktasınız. Portfolyo hazırlarken birçok noktaya dikkat edilmesi gerekir. Öncelikle istediğiniz üniversiteye yönelik hazırlayacağınız bu konu, kendinizi kısıtlamadan ve kendiniz en iyi şekilde ifade edeceğiniz çalışmalardan oluşmalıdır. Bu alanda yalnızca resim çalışmaları değil varsa seramik ve heykel çalışmaları da yer almalıdır.

Yurtdışı Sanat Okulları Başvuru Süreci

Görsel sanatlar eğitimini yurt dışında almak isteyen öğrenciler için hem derslerde başarı sağlaması hem de çalışmalarda yeteneklerini ve üretkenliklerini sergilemeleri oldukça önemlidir. Devlet üniversitelerinde belli bir kontenjan sayısı bulunmaktadır. Bu kontenjan içerisinde yer almak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin kendilerini sürekli geliştirmeleri ve üretmeyi asla bırakmamaları gerekmektedir. Bu aşamada portfolyonun doluluğu oldukça önemlidir.

Yurt dışındaki üniversitelerden birinden mezun olan öğrenciler için eşsiz kariyer imkanları bulunmaktadır. Üniversitede belirlenmiş olan uzmanlık alanları için pek çok alternatif yer almaktadır. Güzel sanatlar derecesini ne kadar yüksek tutarsanız iş fırsatı yaratma imkanınız da o kadar çok olacaktır. Tercih edilen sanat alanında kendini geliştiren her bir öğrenci sonrasında önemli iş imkanlarıyla karşı karşıya kalmaktadır.

Görsel sanatlar alanında ilerlemenizi sağlayan mesleklerin başlıca olanları; Sanat Yönetmeni, Mimar, Fotoğrafçı, Ressam, Heykeltıraş, Tiyatrocu, Animasyon Yazarı, Grafik Tasarımcı, Müzisyen, Aktör, Modacı ve İç Mimar gibi alanlardır. Konu hakkında detaylı bilgi almak için Design House İstanbul ile iletişime geçebilirsiniz. 

 

Related Posts