Görsel Sanatlar Eğitimi Müfredatı Hangi Derslerden Oluşuyor?

design-house-gorsel-sanatlar-egitimi-mufredati-hangi-derslerden-olusuyor

Sanata ilgi duyan öğrenciler için görsel sanatlar eğitimi sıklıkla tercih edilen bölümler arasında yer alıyor. İster Türkiye’de ister yurt dışında olsun görsel sanatlar bölümünde hangi derslerin verildiği merak edilenler arasında bulunuyor. Görsel sanatlar bölümünde verilen müfredat, her eğitim kurumuna göre bazı farklılıklara sahip olsa da genel hatlarıyla birbirine benziyor. Türkiye’de görsel sanatlar alanında lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler için kapsamlı derslerin verildiğini söyleyebiliriz.

Görsel Sanatlar Eğitimi Müfredatında Hangi Dersler Var?

Dört yıllık bir eğitimden oluşan görsel sanatlar bölümü, ilk yılda ortak derslerin alınmasını zorunlu kılıyor. Ortak derslerin yanı sıra alanla ilgili “Tasarıma Giriş” dersleri de mevcut. Görsel sanatlar eğitimi müfredatında ilk dönem içerisinde “Tasarıma Giriş” ve “Desen” dersleri, alan dersi olarak dikkat çekiyor. İkinci dönemde bölüm dersleri biraz daha alana ağırlık veriyor. Tasarım ve Desen eğitimlerinin yanı sıra Sanat Tarihi ve Perspektif dersleri de öğrencilere verilen dersler arasında yer almakta.

İkinci yarıyıldan itibaren artık teoriyle birlikte sanat uygulamalarına da geçiliyor. Bu amaçla, atölye derslerine başlamakta. Aynı şekilde ikinci yarıyılda Batı Sanat Tarihi eğitimi de veriliyor. İkinci yıldan itibaren öğrenciler, kariyer planlarına göre bazı seçmeli dersleri alabilirler. İkinci yılın ikinci döneminde araştırma yöntemlerine dönük eğitimler bulunuyor. Ayrıca atölye eğitimleri de bu dönemde artarak devam etmekte.

Görsel Sanatlar Bölümünde Başka Hangi Dersler Veriliyor?

Bölümde verilen derslerin kapsamı ikinci yıldan itibaren artıyor. Üçüncü yılın ilk döneminde, “Görsel Sanatlar Öğretimi 1” dersi veriliyor. Atölye eğitimleri de tüm hızıyla devam etmekle birlikte üçüncü yılın ikinci döneminde “Çağdaş Sanat” dersi de müfredatta bulunuyor.

Bölümün son yılında uygulamalı derslerin ağırlıkları artıyor. Ayrıca teorik derslere de son yılda yer veriliyor. Kariyer planında öğretmenlik hedefi bulunanlar için bölümle ilgili öğretmenlik eğitimleri de son yılda başlıyor. Bölüm genel olarak 4 yılın sonunda yaklaşık %50 oranında alan dersleriyle tamamlanıyor. Yine 4 yıllık süre içerisinde meslek bilgisi ve genel kültürü dersleri de aynı oranda öğrencilere veriliyor.

Görsel sanatlar eğitimi hakkında detaylı bilgi almak için aba Yurt Dışı Eğitim ile iletişime geçebilirsiniz. Yurt dışı kabulleri için ihtiyaç duyduğunuz portfolyoları nasıl hazırlamanız gerektiği konusunda Design House İstanbul’dan destek alabilirsiniz.

Related Posts