University of Westminster Nasıl Bir Eğitim Veriyor?

university-of-westminster-nasil-bir-egitim-veriyor

180 yıllık tarihi geçmişe sahip olan üniversite, araştırma ve uygulamaya yönelik inovasyon eğitimlerinin verildiği kurum olarak bilinmektedir. University of Westminster dünya üzerinde pek çok öğrenciye ev sahipliği yaparak, öğrencilerin potansiyellerini geliştirmeleri için gereken konularda yardımcı olma vizyonuna sahiptir. Ayrıca bu üniversitenin 183 sanayi ile ortaklığı da bulunmaktadır. Bu ortaklıklar sayesinde sanayi ile bağlantılı eğitim programları ile öğrenciler için mezuniyet sonrasında da sorunsuz bir şekilde ilerleme imkanı oluşmaktadır.

Mezun olan öğrenciler iş hayatında sorunsuz bir şekilde ilerlemek ve adapte olmak için bu sanayi ortaklıkları ile uzman olma fırsatını da yakalamaktadır. Yaklaşık 169 farklı ülkeden öğrenciye kapılarını açan bu eğitim kurumu, 19000 öğrencisi ile uluslararası topluluk olma özelliğine sahiptir. ABD, Avustralya, Yeni Zelanda, Birleşik Krallık gibi uluslararası öğrenci çeşitliliği olan platformlarda ilk sırada yer almaktadır. Dünya üzerinde ise uluslararası öğrenci oranı ile %15’lik dilimde yer almaktadır.

Uluslararası düzeyde tanınan bir kurum olma özelliğine sahip olan üniversite, öğrenciler arasında olumlu ilişkiler kurma adına diğer üniversitelerle araştırma ortaklığı yapmaktadır. Bununla beraber University of Westminster 56’dan fazla ülkede 200’e yakın ortaklığı uluslararası alanda yürütmektedir. Ortaklığın sağlandığı tüm kurumlar öğrencilere hem profesyonel hem de bireysel anlamda kendilerini geliştirmelerinde de katkı sağlamaktadır. Bu sunulan katkılar içerisinde; yurt dışında eğitim imkanı, çalışma ve gönüllülük imkanlarında yararlanma durumları yer almaktadır.

University of Westminster Yıllık Öğrenim Ücretleri Nedir?

7000’i aşkın işletme ve kuruluş ile sağlanan bağlantılar sayesinde öğrencilere staj imkanları sağlanmaktadır. Üniversite sanayi ortaklıkları ile kurmuş olduğu bağlantılar vasıtasıyla öğrencilere teknik beceriler kazandırılarak profesyonel iş hayatına adım atmada destek olmaktadır. Ayrıca öğrenciler 24 saat boyunca öğrenimlerine yardımcı olacak araçlara erişme imkanına da sahiptir. Bu imkanlar kütüphane, sinema, TV ve modern fen laboratuvarları olarak sıralanabilir.

Yabancı uyruklu öğrenciler tarafından tercih edilen bu okul, öğrencileri için her konuda destek sağlayacak özel bir destek ekibine de sahiptir. Ayrıca bu okulda karşılama programları ve çeşitli aktiviteleri sunan programlarda yer almaktadır. Westminster Üniversitesi fiyatları yıllık ortalama bir ücret şeklinde alınmaktadır. Lisans için; yaklaşık 4000 dolar, yüksek lisans için; yaklaşık 15000 dolar olarak belirlenmiştir. Yıllık ortalama masraflar 4000 dolar iken kampus içi konaklama ise 7000 dolardır.

Üniversitede Verilen Eğitimin Öğrenim Kalitesi

University of Westminster tercihte bulunan öğrencilerine yüksek kalite standartlarına sahip olan eğitim ve öğretim sunmaktadır. Tüm dünya üzerinde yenilikçi araştırma yöntemleri geliştirerek başta öğrenciler olmak üzere genele fayda sağlamaktadır. Üniversitenin odaklandığı temel alanlar bulunmaktadır. İlk olarak sunulan mükemmel eğitimin hem kolaylıkla sunulması hem de ödüllendiren bir yapısının olması belirleyici olmaktadır. Ayrıca üniversitenin odak noktalarından bir diğeri de; istihdamı sağlaması ve girişimciliğe önem vermesidir.

Dünya üzerinde sayılı okulda yer alan bireysel danışmanlık sistemi ile öğrencilere eğitim konusunda her türlü destek verilmektedir. Yine öğrencilerin diğer üniversitelerden farklı olarak erişebilecekleri pek çok öğrenim imkanı da bulunmaktadır. En önemlisi dünya çapında kaliteli eğitim veren akademisyenlerden ders alma imkanı bulmaktır. Ayrıca sanayi standardına sahip, atölyeler ve laboratuvarlar sayesinde işveren ve sanayi ortakları ile bağlantılar kolaylıkla kurulmaktadır. Hem ulusal hem de uluslararası alanda ses getirmiş kuruluşlar aracılığıyla sağlanan onaylı programların varlığı da öğrencilere sunulan programlar arasında yer almaktadır.

Üniversiteye Giriş Koşulları

Üniversitede okumak için gelen yabancı uyruklu öğrencilerin İngilizce yeterliliklerinin seviyelerini kanıtlamaları gerekmektedir. University of Westminster uluslararası öğrencilerden IELTS başta olmak üzere ‘Cambridge İngilizce Dil Sınavı’ ve ‘Password İngilizce Dil Becerileri Sınavı’ gibi yeterlilik ölçen sınavları da kabul etmektedir. Lisans programına yerleşmek için IELTS puanının en az 6.0 olması gerekmektedir. Yüksek lisans için ise istenen IELTS puanı en az 6.5’tir. Alt sınır olarak belirlenen IELTS puanları tercih edilen programa göre değişiklik göstermektedir.

Westminster Üniversitesi bölümleri lisans ve lisansüstü programlarda ‘Pathway Programları’ ile öğrencilere çok sayıda seçenek sunulmaktadır. Pathway Programları ‘College London’ tarafından uluslararası alanda yürütülmektedir. Bu programın öğrenciler tarafından başarıyla tamamlanmasının akabinde öğrencilerin seçtikleri bölüme göre kontenjan garantisi de verilmektedir.

Westminster Üniversitesi Burs ve Finansman İmkanları

Birleşik Krallık kökenine ve uluslararası alanda üstün başarıya sahip olan University of Westminster öğrencilerine çok sayıda finansal destek sunmaktadır. Özellikle lisans öğrencilerine tam burs imkanı verilmektedir. 2017-2018 eğitim döneminde yaklaşık 50 farklı ülkeden gelen yabancı uyruklu öğrencilere burs imkanı sağlamıştır. Bursların dağıtılma şartları arasında; akademik başarı, gelişim gösterme ve finansal ihtiyaç gereksinimine göre öncelik verilmektedir.

Hem lisans hem de yüksek lisans öğrencilerine yönelik geniş bir burs yelpazesi bulunmaktadır. 4 burs alternatifi bulunmaktadır. Birincisi; kısmi öğrenim bursudur. İkincisi; %50 öğrenim bursu, üçüncüsü; %100 öğrenim bursu ve son olarak dördüncüsü; %100 öğrenim bursuna ek olarak tam öğrenim okul ücreti, konaklama giderleri, seyahat ücretleri ve günlük harcamalar dahil edilen seçenektir.

Üniversite öğrencilerine daha fazla imkan sunmak için çeşitli sanayi ve iş kollarıyla da işbirliği yapmaktadır. Her verilen bursun başvuru süreci ve yeterlilik kriterleri farklılık göstermektedir. Öğrencilerin bu kriterleri iyi bir şekilde araştırıp başvurularını o yönde yapmaları gerekmektedir. Westminster Üniversitesi öğrenim görmüş tanınmış kişiler arasında; Sir Alexander Fleming (Nobel ), Christopher Bailey (CEO), Vivienne Westwood (Designer), Katalin Bogyay (UNESCO), Frank Turner, Brian Whitaker yer almaktadır.

University of Westminster kabulleri için destek almak adına Design House İstanbul ile iletişime geçebilirsiniz. Güncel konularda hazırlanan videolara erişmek için Doç. Dr. Gamze Sart YouTube kanalına abone olabilirsiniz. 

 

Related Posts