Güzel Sanatlar Portfolyosu Nasıl Olmalı?

design-house-guzel-sanatlar-portfolyosu-nasil-olmali.

Yurt dışında güzel sanatlar eğitimi almaya karar verdiyseniz başarılı bir güzel sanatlar portfolyosu hazırlamanız gerekiyor. Portfolyoların dikkat çekici olarak hazırlanmaları ile birlikte özgün olmaları gerektiği de bilinmeli. Özgün çalışmalar, her zaman için kabul süreçlerinde öğrencilere avantaj sağlıyor. Aslında bir portfolyonun amacı da başvuru yapan kişinin; yeteneklerini, ilgi alanlarını ve görüşlerini ortaya koymak.

Başarılı bir portfolyo hazırlamak için yeteneklerinizi geliştirmelisiniz. Bu süreçte, güzel sanatlar alanında eğitim almaya ya da kariyer yapmaya karar verdikten sonra çizimlerinize odaklanmalısınız. Sürecin en başında, kendinize bir çizim defteri alarak ilginizi çeken nesneleri çizebilirsiniz. Eskiz çizimleri, el becerinizi geliştirmekle birlikte aynı zamanda size hatırı sayılır bir sanat görüşü de katar.

Güzel Sanatlar Portfolyosu Nelere Sahip Olmalı?

Güzel sanatlar alanında bir portfolyo hazırlamanız gerekiyorsa, çalışmanızın sahip olması gereken daha pek çok unsur bulunuyor. Eğitim başvuruları için hazırlanan portfolyolarda gözlemlendiği üzere, öğrenciler her çalışmalarını portfolyoya sokma gayreti içerisindeler. Aslında güzel sanatlar portfolyosu hazırlarken yalnızca öğrencinin kendisini en iyi ifade ettiği çalışmalara yer verilmeli. Portfolyo içerisinde sadece eksiz çalışmaları değil, öğrencinin yeteneğini farklı açılardan ortaya koyan diğer sanat çalışmaları da yer almalı.

Portfolyo hazırlık sürecinde dikkat edilmesi gereken bir başka husus da çalışmaların güncel olması konusu… Bir portfolyoda son iki yıldaki çalışmaların yer almasına dikkat edilmeli. Yani çok eski yıllara ait çalışmalar hem güncel olarak değerlendirilmeyebilir hem de kabul komisyonunun ilgisini çekmeyebilir. Öğrenciler, güncel olarak hazırladıkları projelere ve çalışmalara portfolyolarında yer vermeli. Yani son üç ya da dört yıllık çalışmalar da eski sayılmamakla birlikte daha güncel çalışmaları eklemek faydalı olabilir.

Portfolyoda Kaç Çalışma Yer Almalı?

Bir portfolyonun gereksiz ayrıntılardan arındırılmış olması gerekiyor. Bu nedenle, sizi yansıtmadığını düşündüğünüz hiçbir çalışmaya portfolyoda yer vermemelisiniz. Genel olarak değerlendirildiğinde, bir portfolyoda 20 ile 30 arasında farklı çalışmaya yer verilebilir. Bu çalışmaları rastgele portfolyonun içerisine dahil etmek yerine, daha anlaşılır kılmak adına etiket kullanabilirsiniz. Yani etiketler aracılığı ile çalışmaları açıklayan kısa bilgi notları eklenebilir.

Portfolyo hazırlık sürecinde profesyonel bir destek alarak başarı şansınızı artırabilirsiniz. Çünkü başarılı bir portfolyoya sahip olduğunuzda rekabet halinde olduğunuz pek çok öğrencinin de önüne geçebilirsiniz. Dikkat çekici bir güzel sanatlar portfolyosu hazırlamak için Design House İstanbul ile iletişime geçebilirsiniz. Yurt dışında eğitim için daha fazla bilgi almak üzere aba Yurt Dışı Eğitim ile görüşebilirsiniz.

Related Posts