AP Arts Studio Portfolyo Hazırlığında Önemli Noktalar

AP Arts Studio Portfolyo

AP Arts Portfolio puanı dünya çapında 3000’ün üzerinde üniversitenin giriş puanı olarak kabul ediliyor. Sadece yurt dışı eğitiminde değil yurt içi üniversitelerin burs kararlarında da geçerli olan AP Art portfolio özenle ve doğru teknikle hazırlandığında herkesi hayallerine kavuşturabilir.

1- Kompozisyon

Portfolyo her ne kadar en detay düzeydeki bilgi ve becerileri kanıtlamak için hazırlanmış da olsa büyük resmi unutmamak gerekli. Kompozisyon bu büyük resmin jürinin önündeki karşılığı. Oluşturulan eser bir teması, iyi bir kompozisyonu olmalı ki puanı değerlendiren merciinin kısa sürede dikkatini çekebilsin. Kontrast, derinlik ve ışık oynamaları doğru kompozisyonu bulmak için etkili bir yol

2- Geçmiş Çalışmalara Revizyon 

Gelişim sanatçının sürdürülebilir yaratıcılığının en önemli kaynağı. Zaman zaman geri dönerek eski çalışmalara yeni bir gözle bakmak ve gerektiğinde onları revize etmek profesyonelliğin de bir göstergesi. Sanatçı bir yıl önceki eserini hala beğeniyor olabilir ancak aynı eseri bugün yapacak olsa aklına eklemeler, çıkarmalar ve çeşitli düzenlemeler geleceği kesin. Porfolyo hazırlık sürecinden akla gelen bu düşüncelerden faydalanılmalı ve eldeki çalışmalar bu yöntemle iyileştirilmeli. 

3 – Keşif Zamanı

Yeni yerler, yeni insanlar, yeni renkler, yeni cümleler hatta yeni sesler. Beyin ne kadar uyarıcı alırsa deposuna o kadar bilgi atar ve her yeni bilgi üretim aşamasında o bilgiler bilinç dışında gözden geçirilir. Ne kadar çok öğrenir ve üzerine düşünürse o kadar yeni fikir üretebilir. Yeni yerler ve keşifler işte bu nedenle portfolyo hazırlık sürecine faydalı. Yepyeni bir şehir sanatçıya bir şekilde ilham kaynağı olacaktır.

4 – Konsantrasyon

Farklı araç gereçlerle birden fazla alana yayılan portfolyo hazırlığında odak noktasını kaybetmemek oldukça önemli. Başvurular sırasında portfolyonun bir ana temasının olması, bir ana mesajın varlığı başvuranı ön sıralara taşıyacaktır. Konu seçiminde konsantrasyonu çabuk dağıtmayan, gelişebilen bir seçim yapılması da artı kazandırır.

5 – Özgünlük

İyi bir puanın özgünlük gerektirdiği bir gerçek. Aday hazırladığı portfolyo yoluyla kendini anlatıyor, hangi eğitimi neden almak istediğini, hayata bakışını, hedeflerini anlatıyor. Her bireyin bambaşka zevk, yetenek, düşünce ve hayatlara sahip olduğunu düşünürsek portfolyonun özgünlüğünü de benimseriz. 

Related Posts