Site icon Design House İstanbul

Yaratıcılığınızı Design House İstanbul Cam Şekillendirme Atölyesi ile Sergileyin!

Cam Şekillendirme Atölyesi

Cam Şekillendirme Atölyesi

Günümüz dünyasının olmazsa olmaz nesnesi “cam”. Bu üç harften oluşan ve hayatın her yerinde karşımıza çıkan kavramın kültür-sanat ve dekorasyon alanına sağladığı zemin çok büyük. Cam üzerinden üretilen sanatı yakından tanımak için camın ve cam işleme sanatının geçmişiyle başlayalım.

Cam İşleme Sanatı Nedir?

Cam işleme sanatı, camın şeklen işlenmesi ve cam eşyanın üzerine boya ve desen işlenmesi şeklinde iki bölüme ayrılır. Camın şeklen işlenmesi adeta sıra dışı bir sanattır.

Cam Sanatının Tarihi

Mısırlılar ve Finikeliler tarafından M.Ö 2500’lü yıllarda ilk kez el yapımı cam üretilmiştir. Tarihin izleri bize Babil, İtalya, Fransa, İran ve diğer birçok coğrafyada cam sanatının olduğunu göstermektedir. 

Topraklarımızda cam işçiliğinin geçmişi, Selçuk ve Osmanlı dönemlerine dayanıyor. Camın İslami sanatlara girmesi “revzen” adı verilen alçı pencerelerde kullanılmasıyla başlıyor. Osmanlı Dönemi’nde İstanbul’un fethinden sonra cam, sanatın merkezine yerleşiyor. Kandil, ibrik, tabak gibi günlük eşyalarda da kullanılmaya başlanıyor. 

Şimdilerde Cam Atölyesi dediğimiz Camcılar Ocağı kuruluyor, hatta sonrasında ilk cam fabrikası açılıyor. Beykoz işi diye adlandırılan ve ışığa tutulduğu zaman kırmızı rengi yansıtan kaseler, bardaklar, kupalar, şişeler ve laledanlar cam sanatının en bilinen ve beğenilen eserleri olarak ün salıyor ve cam sanatı günümüze kadar değişen dünyaya ayak uydurarak geliyor. Geleneksel olarak üretilen Türk cam ürünü “Çeşm- i Bülbül” dür.

Cam Sanatını Hayatınızın Bir Parçası Yapın!

Binlerce yıldır gelişerek devam eden cam sanatını ile uğraşmak, camın inceliklerini hayatınıza katmak isterseniz Design House İstanbul Cam Şekillendirme Atölyesi’ne katılabilirsiniz. Bu atölyede öğrenciler, camın büyülü dünyasında tasarımlarını 3 boyutlu objelere dönüştürmeyi deneyimleyerek öğreniyorlar. Birkaç gün süren cam şekillendirme atölyesinde; grup çalışmalarında alevle şekillendirme, kalıpla şekillendirme, füzyon, cam ve farklı malzemeleri birleştirme çalışmalar yapılıyor.

Atölyeye katılanların düşünce gücünü geliştirme, sanatsal faaliyetler ortaya koyma, yaratıcılığını ve özgünlüğü günlük hayata camla taşıma gibi kendi hayatlarına katkıları oluyor. Hatta buralarda alınan eğitimlerle yeni bir kariyer yolu çizilebilir, sergi ve bienallere katılım imkanı yakalanabilir. 

Alanında uzman eğitmen kadrosuyla eğlenerek öğrenme imkanı sunan Design House İstanbul Cam Şekillendirme Atölyesi’ne dair daha detaylı bilgilere atölyenin web sitesinden ulaşabilir, hayatınıza camla sanat katarken kendinize yeni bir faaliyet alanı oluşturabilirsiniz.

 

 

Kaynaklar:

http://www.medeniyetimiz.com/index.php/el-sanatlarimiz/3831-cam-sanat-ve-tarihcesi

Exit mobile version